perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kauneudenhoitoa ja treenailua

Martta melkein 10 viikkoa
Yli viikko on taas päässyt vierähtämään viime kirjoituksesta. Paljon on ehtinyt tapahtua, joten mistähän sitä aloittaisi...

KAUNEUDENHOITO

Meillä on Martan kanssa ollut hiukan erimielisyyksiä kauneudenhoitotoimenpiteiden tarpeellisuudesta. Martta on sitä mieltä, etteivät ne ole lainkaan tarpeellisia, joten olemme joutuneet hiukan keskustelemaan asiasta. Toistaiseksi minä olen voittanut kaikki keskustelut.
Ennen pesua...

Martta osaa tosiaan toisinaan olla melkoinen dramaqueen. Kun joku ei miellytä, silloin huudetaan ja mahdollisimman kovaa tottakai. Pahimpia ovat karstaus ja kynsien leikkuu. Olen karstannut ja kammannut Marttaa lähes päivittäin. Kynnet on leikattu nyt kahdesti, viimeisin kerta tänään. Piti pyytää äiti apuun pitämään koiraa kiinni, pyristeli niin hirveästi etten olisi millään saanut turvallisesti leikattua kynsiä yksin.

...ja pesun jälkeen
Martta myös pestiin ja föönattiin tänään ensimmäistä kertaa meillä. Pesu sujui aika hienosti, Martta seisoskeli suihkussa melkein rauhallisesti. Föönaus oli astetta vaativampi toimenpide, taas tarvittiin äiti avustajaksi pitämään fööniä jotta minä saan kädet vapaaksi karstaamiseen. Ja Martta kiljui kuin syötävä... Mutta tulipahan puhdas ja hieno koira!

Huomenna tai ensi viikolla on edessä trimmaus, riippuen vähän siitä milloin saan trimmerin ostettua. Naama ja tassut alkavat olla jo kohtalaisen epäsiistissä kunnossa.

TREENAUS

Martan kanssa on harjoiteltu ahkerasti erinäisiä hyödyllisiä taitoja. Istuminen alkaa olla hanskassa aika kivasti, lisäksi Martta ymmärtää mitä eroa on sanoilla ISTU ja SEISO. Ja myös sen, että pöydällä kuuluu useimmiten seistä. Uutena käskynä on tullut PAIKKA. Pystyn jo kävelemään muutaman metrin päähän koiran istuessa paikoillaan.


Luoksetulo toimii kohtalaisesti. Käskysanana on edelleen pääasiassa huuto MAARTTAAA, mutta TÄNNE-käskyä olen pikkuhiljaa alkanut ottaa mukaan, tosin vain silloin kun jotain palkkiota on tarjolla.

Hihnakävelyä on treenailtu yleensä kerran päivässä, muuten ollaan vapaana pihalla. On käyty jo peräti sadan metrin päässä kotipihasta :D

Eilen käytiin Martan kanssa ihmettelemässä paikallisen koirakerhon näyttelytreenejä. Alkuperäinen tarkoitus oli tosiaan ihan vain käydä vähän katselemassa kauempaa, mutta koska Martta otti tilanteen niin rauhallisesti niin mentiin mekin sitten mukaan. Juostiin ringissä, seisoskeltiin toisten vieressä ja käytiin pöydälläkin siliteltävänä! Martta oli tosi hienosti, varmaan paremmin kuin Minka monen vuoden harjoittelun jälkeenkään. Kaikki oli niiiiiin kivaa ja jännää! No, parempi näin päin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti