sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Mätsäreitä ja muita syyskuulumisia

Syksy alkaa jo olla pitkällä ja kuukauden verran on ehditty asustella Jyväskylässä uudessa kodissa. Neliöitä on suunnilleen saman verran kuin vanhassa, mutta asunto on huomattavasti paremmassa kunnossa ja lisäksi täällä on ihana lasitettu parveke! Kylppärikin on remontoitu viime vuosikymmeninä, joten ei enää koirien pesua hankalassa ammeessa. Ainoa miinus on se että nyt minulla ei ole sopivaa trimmauspaikkaa, tänne kun ei arkkupakastin mahtunut. Pesukonetta olin suunnitellut trimmipöytänä käyttäväni mut eilisen kokeilun perusteella täytynee kehittää jotain muuta.


Lisäksi täällä on aivan mahtavat lenkkeilymaastot. Valinnanvaraa löytyy, myöskin sellaisia reittejä joissa koiria uskaltaa pitää vapaana. Eikä meidän vanhaan tuttuun koirapuistoonkaan ole kuin puolen tunnin kävelymatka.

Tänään käytiin sitten Martan kanssa mätsäreissä. Paikalla oli paaaljon koiria eli odotella saatiin jonkin aikaa ennen omaa vuoroa. Pienten kehässä oli yllättäen peräti neljä villakoiraa: Martta mukaan luettuna kaksi mustaa kääpiötä, aprikoosi pentukääpiö ja valkoinen keskari. Jostain syystä kaikki saivat punaisen nauhan, ja punaisten kehässä olikin neljä villakoiraa ja kaksi muunrotuista. Martta sijoittui kolmanneksi ja sai oikein hienon ruusukkeen ja vähän herkkupaloja.

Täytyy sanoa että tällä kertaa Martta yllätti kehäkäyttäytymisellään ihan positiivisesti - valmistautuminen jäi jälleen kerran olemattomaksi eli mentiin kehään todellakin ihan kylmiltään. Liikkuminen oli kerrankin sitä mitä pitää, ei epämääräistä hyppelyä vaan reipasta ravia. Tuomariakaan ei nyt väistelty yhtään ja hampaiden katsomiset ja muut tutkimukset menivät ihan ongelmitta.

Eli kannatti lähteä, vaikka tuo vesisateessa odottelu ei ihan mukavinta puuhaa ollutkaan :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti