maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Martta varastaa Minkalta luun

Joulu tuli ja meni, siinä sivussa vuosikin vaihtui melkein huomaamatta.

Jouluaattoa juhlittiin meillä perinteiseen tapaan. Aamulla avattiin kaikki yhdet paketit. Myös koirat saivat avata itse omansa, ja puruluuthan sieltä pienen repimisen jälkeen paljastui. Aamupalan jälkeen kävin koirien kanssa pellolla, näin joulun kunniaksi piti pukea kummallekin päälle melkein upouudet Hurtan talvimanttelit. Sitten olikin vuorossa joulusauna, Lumiukko ja joulurauhan julistus. Kirkossa käytiin hakemassa vähän lisää joulufiilistä ja sitten alkoi paras osuus: jouluateria ja lahjojen jako. Koirat saivat kaksi uutta lelua: punainen, röhkivä porsas (jota Martta alkuun pelkäsi ihan hirmuisesti) ja pehmolelusiili.

Martan eka uusivuosi sujui hyvin. Jo aikaisemmin oli lenkillä ollessa kuulunut rakettien ääniä eikä Martta ollut niihin mitenkään reagoinut. Se ei muutenkaan ole koskaan ollut erityisen ääniherkkä, joten olin jo etukäteen melko luottavainen sen suhteen, ettei suuria ongelmia ilmene. Minkahan ei ole raketteja myöskään koskaan pelännyt - vaikka se pelkää melkein kaikkea muuta, niin kovia ääniä se ei arastele. Parhaimmillaan ollaan joskus käyty pihalla puoli kahdentoista aikoihin raketteja ihailemassa, eikä koira ole ollut millänsäkään.


Martta oli pihalla ollut vähän ihmeissään ja halunnut nopeasti sisälle, mutta sisällä aivan rauhallinen eikä ollut edes haukkunut ääniä, vaikka sitä olin etukäteen pelännyt.

Nyt onkin edessä uusi vuosi ja uudet kujeet. Nyt on otettu elämä aikalailla lomailun kannalta, mutta kevään aikana täytyy aloittaa Martan kanssa tosissaan opetella vähän kaikenlaista. Myös agilityn alkeiskursseja täytyy alkaa katsella vähän sillä silmällä, josko johonkin ilmoittauduttaisiin. Samoin näyttelykalenteria pitäisi pikkuhiljaa alkaa rakennella.

Seuraavaksi hiukan joulutunnelmaa:


Luita piti ehdottomasti syödä vieretysten





Kilpajuoksu

Lahjapakettien availua

Martan irvistys

Martta-tonttu toivottaa hauskaa joulua ja entistä parempaa uutta vuotta kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti