perjantai 28. lokakuuta 2011

Syyslomalla


Jospa se olisi taas kahden viikon jälkeen aika kirjoitella kuulumisia.

Ollaan oltu tämä viikko koirien kanssa Raahessa mun vanhempien luona syyslomailemassa. Ja onhan se kiva nukkua itse pitkään kun äiti hoitaa koirien aamuruokinnat ja -pissatukset ja laittaa vielä Martan korvatipatkin! Minä olen sitten keskittynyt vapaana tehtyihin pitkiin metsälenkkeihin. Kummasti löytyi Minkastakin vauhtia kun saivat yhdessä viipottaa menemään. Martta tykkää ihan hirmuisesti kun saa juosta vapaana ja pysyy myös lähellä tosi hyvin. Hihnalenkkejä en ole sen kanssa paljoa nyt sitten tehnytkään, pikapissatuksetkin hoidetaan vapaana omalla pihalla tai pellolla. Martan energiamäärä on kyllä ihan valtava - tunnin vapaana juokseminen (jolloin mennään siis todellakin TÄYSILLÄ) saa sen väsähtämään ehkä pariksi tunniksi, ja sen jälkeen jaksaa taas...

Martta tutustui eilen ensimmäistä kertaa agilityesteisiin. Käytännössä tämä tarkoitti maassa olevan renkaan läpi kulkemista, estejohteiden välillä olevan riman yli juoksemista ja kolmen kujakepin pujottelua. "Puomia" meillä on harjoiteltu jo pienestä pitäen - metsälenkille mentäessä kun täytyy ylittää pieni oja lankkua pitkin. Martta on onneksi sen verran rohkea, että tällaiset esteet eivät aiheuta minkäänlaisia ongelmia. Minkan kanssa meillä kesti tosi kauan, ennen kuin se ylipäätään uskalsi kaikki esteet suorittaa - varsinkin A-este tuotti suuria vaikeuksia.

Eilen käytiin Martan kanssa pitkästä aikaa näyttelytreeneissä. Homma sujui taas ihan kiitettävästi. Tietenkään Martta ei kauaa jaksa seistä paikoillaan ja juostessa oli vähän turhankin innokas ja veti aika kovasti, mutta tiedetäänpä taas mitä täytyy harjoitella. Pöydälläolo alkaa olla jo varsin luontevaa. Martta myös mitattiin ja n. 31 cm löytyy korkeutta tällä hetkellä (paino 4,7kg).

Suoritin eilettäin Martan trimmauksen ja lopputulos näyttää tältä: 


PS. Martta osaa jo melkein mennä maahan pelkästä käskystä, ilman kädellä houkuttelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti