lauantai 1. lokakuuta 2011

Martta 5kk ja Minkan lääkärireissu

Martta onkin jo iso tyttö: tänään ikää mittarissa tarkalleen viisi kuukautta. Tänään edessä pesua ja puunausta, jospa saataisiin sitten taas uusia kuviakin.

Minkan kanssa käytiin torstaina lääkärissä. Olen jo pitempään epäillyt sillä olevan sydämessä jotain häikkää - se yskähtelee aina välillä kummallisesti ja tuntuu muutenkin väsyvän melko helposti. Eläinlääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot ja otti röntgenkuvat, mutta mitään epäilyttävää ei löytynyt. Yhtenä vaihtoehtona olisi vielä sydänultra, jolla sydämen toimintaa saataisiin tarkemmin tutkittua. Sitä ennen kokeillaan, josko kyseessä olisikin vain närästys - Minka on nyt muutaman viikon Antepsin+Omeprazol -kuurilla, ja mikäli tämä ei auta, katsotaan sitten jotain muuta.

Ongelmia aiheuttaa vain lääkkeiden antaminen, josta Minka ei - yllättäen - pidä sitten yhtään. Mutta kokeillaan vielä, josko lähtisi sujumaan...

Eilisellä koirapuistoreissulla Minka teki jotain järkyttävää. Se yritti kutsua toista koiraa leikkimään!!! 11-vuotias perhoskoira oli ilmeisesti Minkan mielestä sopivan arvokasta seuraa, ja hurjasti häntää heiluttaen ja peppu pystössä pomppien se koetti saada toista mukaan. Valitettavasti ei onnistunut :( Ja Minkahan ei tosiaan yleensä välitä toisista koirista ollenkaan - sietää kyllä useimpia, mutta ei juuri koskaan esimerkiksi leiki kenenkään kanssa.

Tänään käytiinkin Minkan kanssa sitten astetta pidemmällä lenkillä. Tarkoitus oli tehdä ihan vain tunnin lenkki, mutta jotenkin kummallisesti se venyi kahdeksi ja puoleksi tunniksi... Oli vain niin mahtava ilma! Voin myös kertoa, että lenkin jälkeen minä olin se, jota väsytti enemmän. Minka kävi juomassa ja tuli takaisin eteiseen (olin lähdössä Martan kanssa puistoon) sen näköisenä, että mukaan olisi pitänyt päästä :D Että en sitten tiedä, jaksaisiko sydänvikainen koira noin hyvin noin pitkiä lenkkejä...?

Mitäs muuta vielä. Satuin bongaamaan ilmoituksen 9.10. Jyväskylässä järjestettävästä mätsäristä, eli sinne ollaan sitten varmaan Martan kanssa suuntaamassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti