tiistai 4. lokakuuta 2011

Martta toko-treeneissä

Käytiin Martan kans tänään ensimmäistä kertaa toko-treeneissä. Keski-Suomen Kennelkerhon kentälle on meiltä puolen tunnin kävelymatka, mutta hienosti Martta jaksoi eikä vielä kotimatkallakaan väsyttänyt. Nyt kyllä nukkuu :D

Reeneissä harjoiteltiin tokon alokasluokan luoksetuloa pienissä osissa. Pentuja kun oli suurin osa koirista, harjoitukset olivat tietysti hyvin yksinkertaisia. Alkuun odota-käskyllä istumaan jääminen, muutama askel taaksepäin ja takaisin koiran luo + palkkaus. Välillä samaa myös luoksetulon kanssa.

Sitten siirryttiin luoksetulon lopetukseen. Saatiin valita, harjoitellaanko niin, että koira jää istumaan ohjaajan eteen vai tuleeko suoraan sivulle. Martan kanssa harjoiteltiin pääasiassa tuota eteen istumista, muutaman kerran kokeiltiin lopuksi myös sivulle pyörähdystä makupalan perässä.

Kaikenkaikkiaan treenit sujuivat tosi hyvin, kun ottaa huomioon, että ensimmäistä kertaa oltiin mukana. Keskittymiskyky oli välillä vähän hukassa, toiset koirat ja etenkin niiden haukkuminen häiritsivät. Ei onneksi mitenkään ihan mahdottomasti, ja homma lähtikin toimimaan oikein mukavasti, mitä nyt välillä piti katsella, mitä kaverit puuhaavat. Martta hakee itsekin katsekontaktia tosi hyvin, ihan eri tavalla kuin Minka jota pitää aina erikseen houkutella katsomaan silmiin. Luoksetulossa sai alkuun aika paljon houkutella että tulee tarpeeksi lähelle, mutta aika nopeasti hoksasi, mistä on kyse. Paikallaolo toimi kohtalaisesti niin kauan, kuin en kääntänyt selkääni, mutta jos näin tein, Martta yritti lähteä heti perään. Tätä täytyy siis harjoitella myös kotona.

Tosi hyvä fiilis jäi kyllä reeneistä. Eiköhän me aleta niissä käymään enemmänkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti